Επίσκεψη της Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Καλλίπολις”

Την Πέμπτη 15/2/24 επισκεφτήκαμε με την Α γυμνασίου του σχολείου μας το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Καλλίπολις”!

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Καλλίπολις η ανάπτυξη λειτουργικών σχέσεων και δεσμών στην κοινότητα είναι κομβικής σημασίας για την πρόληψη των εξαρτήσεων. Μόνο μέσα από τη δημιουργία δεσμών και λειτουργικών σχέσεων μπορούν να επιτευχθούν εκείνες οι προσωπικές και κοινωνικές αλλαγές που θα αμβλύνουν την ατομική και κοινωνική δυσφορία και κατ’ επέκταση την παθολογία που οδηγεί στις εξαρτήσεις. Μόνο μέσα σε ασφαλείς δεσμούς είτε στην οικογένεια, είτε στο σχολείο είτε σε οποιονδήποτε χώρο κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, μπορεί ο άνθρωπος να συγκροτήσει την προσωπικότητά του, να δώσει νόημα στη ζωή του και να ενδιαφέρεται για το ατομικό και κοινωνικό καλό.

Μέσα από βιωματικά παιχνίδια και διάλογο οι μαθητές μας ήρθαν αντιμέτωποι με ερωτήματα και ανησυχίες και έψαξαν απαντήσεις σε ζητήματα που συναντούν καθημερινά σε σχέση με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.