Η εκπαιδευτική δράση προβολή ταινίας “Τα Όριά μας” του Γιάννη Χατζήμπεη στα Options Cinema

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου όλοι οι μαθητές του σχολείου μας συνοδεία εκπαιδευτικών παρακολούθησαν την ταινία “Τα Όριά μας” του Γιάννη Χατζήμπεη στα Options Cinema στη Vesomare. Οι μαθητές παρακολούθησαν δωρεάν την προβολή, καθώς τα έξοδα καλύφθηκαν από τα έσοδα του χριστουγεννιάτικου παζαριού του σχολείου μας που στέφθηκε με επιτυχία.

Η εκπαιδευτική δράση της βραβευμένης ταινίας, “Τα Όρια μας”, μίας ταινίας με έντονο παιδαγωγικό χαρακτήρα αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου μας. Στο τέλος της προβολής υπήρξε μια έκπληξη. Ο ίδιος ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της ταινίας εμφανίστηκε μπροστά στο κοινό και ακολούθησε συζήτηση με τον Paralympian & Ironman, Γιάννη Χατζήμπεη.

Το 2024 είναι Ολυμπιακή & Παραολυμπιακή χρονιά. Στις 6 Μαρτίου, είναι η ” Μέρα κατά της  σχολικής βίας και εκφοβισμού. “

Στη συζήτηση που ακολούθησε μετά τη προβολή της ταινίας, από τα παιδιά έγιναν πολλές ερωτήσεις για το πως βίωσε, αντιμετώπισε και ξεπέρασε σαν παιδί και σαν έφηβος το φαινόμενο του εκφοβισμού, αλλά και της απόρριψης.

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά το Δεκέμβριο της περασμένης σχολικής χρονιάς και γνώρισε τεράστια αποδοχή και επιτυχία από τις πρώτες προβολές. Η ταινία, επιλέχθηκε και βραβεύτηκε ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές στις καλύτερες αθλητικές ταινίες στο κόσμο στον τελικό των 20 Φεστιβάλ στο Μιλάνο το Νοέμβριο του 2022!Η εκπαιδευτική αυτή δράση με έντονο παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς που τη παρακολουθούν να απολαύσουν μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

“Τα Όρια μας”, είναι μία ταινία με δράση, χιούμορ, αγωνία και συναίσθημα. Είναι ιδανική για να εμφυσήσει στα παιδιά, εκτός από την έννοια της διαφορετικότητας, τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της καταλυτικής επίδρασης του αθλητισμού και της προσπάθειας. Επίσης τα παιδιά, μπήκαν στη διαδικασία να καταλάβουν καλύτερα τις ανάγκες συμμαθητών τους με διαφορετικότητα αλλά και αναπτερώθηκε το ηθικό εκείνων που μπορεί να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε μορφή μαθησιακής ή σωματικής πρόκλησης.

Τα παιδιά έγιναν πλέον πρωταγωνιστές σε εξαιρετικές συζητήσεις, που αφορούσαν την διαφορετικότητα και την αποδοχή της, την προσπάθεια και τα στερεότυπα που μπορούμε να ξεπεράσουμε.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους μας!