ΔΡΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΛ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: ΧΟΡΗΓΙΑ 50 ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΓΕΛ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΑΤΡΑΣ

Στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας: 

“Λειτουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης του ΕΝΕΕΓΥΛ Πατρών – δημιουργία δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών.” & “Συμπερίληψη στην κοινότητα, καταπολέμηση κοινωνικού αποκλεισμού – Αποδοχή της διαφορετικότητας στην αγορά εργασίας.” την Πέμπτη 22/02/2024 πραγματοποιήθηκε δράση σε συνεργασία με το ΓΕΛ Παραλίας στο κτήριο της Ανθούπολης.

Στη δράση συμμετείχαν τέσσερις μαθητές του ΓΕΛ Παραλίας συνοδεία της εκπαιδευτικού κας Καρκούλια Νίκης και επτά μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Πατρών που συμμετέχουν στα παραπάνω προγράμματα. Την δράση οργάνωσαν οι υπεύθυνες των προγραμμάτων κα Καούρη (ψυχολόγος) και κα Λεμπέση (κοινωνική λειτουργός).

Αρχικά πραγματοποιήθηκαν βιωματικές ασκήσεις γνωριμίας με τους μαθητές, ακολούθησε βίντεο με δράσεις των προηγούμενων ετών σχετικά με την δημιουργία της βιβλιοθήκης και παρουσίαση του έργου (power point) από δύο μαθητές. 

Στην συνέχεια έγινε εκτενής ενημέρωση για τις ενέργειες που χρειάζονται για να φτιάξουν και στο σχολείο τους μια αντίστοιχη δανειστική βιβλιοθήκη.

Οι μαθητές του ΓΕΛ Παραλίας παρουσίασαν την εθελοντική δράση που πραγματοποίησαν με στόχο την συγκέντρωση βιβλίων για το ΕΝΕΕΓΥΛ Πάτρας. Τίτλος της δράσης ήταν “Τα βιβλία μας γλυκαίνουν τη ζωή: Δώσε ένα βιβλίο πάρε ένα γλυκό”. Από την δράση αυτή συλλέχθηκαν 50 τίτλοι βιβλίων τα οποία μας παρέδωσε η ομάδα των μαθητών που μας επισκέφθηκε.