Eπίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο Πατρών

Την Παρασκευή 9/2/2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο Πατρών 15 μαθητών από τα τμήματα ΔΓ4, ΑΛ1 και ΒΛΕ συνοδεία εκπαιδευτικών. Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με τα αγγεία και τις ιστορικές πληροφορίες που λαμβάνουμε από αυτά. Ακολούθησε περιήγηση στο μουσείο και ξεναγηση από την αρχαιολόγο. Οι μαθητές έκαναν τη σύνδεση των πληροφοριών του μαθήματος με γνώσεις που λαμβάνουν από την Ιστορία και τα μαθήματα των Αρχαίων ελληνικών από μετάφραση. Αναλογίστηκαν τη σημασία του πνευματικού πλούτου και των ιστορικών γνώσεων του μουσείου μας.

Συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Διαμαντή, Καραλή, Κολλύρου, Πεφάνη, Σκλαβούνος, Στεφάνου.
Μαρτυρίες των μαθητών από την εμπειρία τους στο μουσειο:

Σήμερα όμως θα χορτάσουμε εικόνες και από τον εσωτερικό του χώρο….γιατί όπως καθημερινά μας λένε και οι κυρίες μας τα μουσεία μας βοηθούν στη βιωματική σχέση με το παρελθόν των προγόνων μας, να κατανοήσουμε την ιστορία μας, να αναπτύξουμε τη δημιουργική μας φαντασία….και μας λένε και άλλα πράγματα …σπουδαία για τα μουσεία που ελπίζω να θυμηθώ κατά την επίσκεψη μου εκεί…….

Πραγματικά όταν άρχισε η κυρία ξεναγός του Μουσείου να μας παρουσιάζει τα διάφορα εκθέματα …που μη φανταστείτε ότι ήταν ανάκατα. Όχι! Όλα ήταν τακτοποιημένα μέσα σε βιτρίνες που λέγονται προθήκες και με τις καρτελίτσες τους που σε ενημέρωναν για την εποχή, για τη χρήση τους……αλλά και όταν μας έδειξε τα ενημερωτικά video για τη ζωή των αρχαίων ανθρώπων πως έτρωγαν, πως διασκέδαζαν, πως μάθαιναν γράμματα, πως έπλαθαν τον πηλό, πως δημιουργούσαν ένα σωρό καλλιτεχνήματα, πως έφτιαχναν πολιτισμό που μάλλον ήταν σε περιόδους ειρήνης από ότι συμπέρανα…γιατί σκέφτομαι στον πόλεμο δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω μόνο πόνος, απόγνωση, όχι φαγητό, όχι γράμματα, όχι παιγνίδι, όχι δημιουργία…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *